E det inte typiskt.

Jag har i månader letat efter tröjer med så kallade fjärilsarmar, för de e något jag verkligen gillar på tröjor...

Tror ni inte jag hittat en förbaskad tröja, och dessutom i min älsklingsfärg, lila?!! På Esprit dessutom som jag aldrig hittar kläder, jag tvär nitade utanför affären i Allum, och nu när jag inga pengar har för något som helst i klädväg... Är det ett straff? Känns så!


Tuff dag

Jag kan säga att den här dagen har varit tuff men samtidigt väldigt bra. Vi började med nya möten som skall äga rum varje tisdag för att öka komunikationen i vår grupp, det känns bra men de gjorde att flera arbetsuppgifter kom upp till ytan.

Under eftermiddagen fick jag ordning på en hel del uppgifter, betade av på listan, tjänstekort, administrations uppgifter mm har jag tur är jag helt ikapp innan veckans slut.

Jag kommer hem till en tom lght och de e lite jobbigt, te, The beatles  och tända ljus gav mig lite ro...  Underbart...

Middags stress

I går var en hektisk dag, men samtidigt väldigt mysig...

jag var på gymet, jag plocka det sista här hemma sen kom P och åt middag hos mig, var väldigt trevligt och maten blev väldigt god... Såg en film sen, Nyckeln till frihet, den var riktigt bra, en film som passade mig och kan jag rekomendera den...

Problemet var att jag har gjort den här rätten förut men glömde bort den på 3 sek innan jag skulle börja, samtidigt gjorde jag äppelkaka,  hehe typiskt mig att börja med sånt när jag redan är stressad men ska man vara ärligt så går de fort att baka, alltid tyckt att de som bakar är så ambitiösa men jag kan klara det jag med...

Som vanligt ställer brorsan ;) upp och lugnar mig så jag fick till min rätt... P tog mer än en gång, kan man väl kalla lyckat... och min kaka, jisses god den blev (gör en till i dag)


Behöver en man som lugnar mig märker jag ;) min bror ska nog allt slippa den rollen snart... men var finns denne man?;)

Nu ska jag scrappa lite kort som jag fått på beställning... underbart roligt...

puss puss


Middag

I går var en bra dag, jag träffade mamma, handlade mat, hem städa, Kimmy kom på besök vi pratade, han bor nu i Lund sen någon vecka tbx, så nu får man passa på att träffa honom...

efter de kom Andy och Lisa på besök, jag lagade mat, blev helt ok, fänkål i potatisgratängen. Vet inte hur många jag ringde för att fråga hur tusan jag använder den... men resultatet blev bra...

De åkte hem vid halv två tiden i natt, så sovmorgon i dag satt fint.

Ska börja min dag med att göra lite sista rensning hemma sen ner och träna på gymet, vet inte om jag orkar egentligen men va tusan;) Blir en bra underhållning ;) för mig en timme, som avslutas med lite solning... Kanoners!

I kväll blir det att bjuda ännu en på midda, vad ska jag göra? hmmm... I dag är de en jobbig middagsbjudning ;)varför kan folk inte nöja sig med korv m´mos?

Ha en fin dag.


När skall livet sluta återupprepa sig?

Känns ibland som om allt i livet återupprepas, konflikter, relationer, kontelationer av livet... I går åkte jag in till stan, jag tog bilen in och valde faktist att inget dricka, trött på alkohol just nu.

Vad som där händer är att någon som jag har förtroende för, alkoholpåverkad säger en sak, en väldigt liten och rätt betydelselös sak som jag berättat för henne om en annan bekant för denna bekanta.  Men på fyllan, då blev det ett väldigt stort gräl. Inte mig inkluderat utan de andra, diskuterade brevid mig...

Jag fann mig själv helt plötsligt i en situation om jag ingick i på Gymnasiet, i 8an, på låg stadiet och säkert fast jag inte kommer ihåg hos min dagmamma.

Förtroende är för mig viktigt, sviker någon det förtroenden så ter jag mig där ifrån, jag kanske styr mig ibland efter lite råa sätt men jag orkar inte med småsaker, livet e för kort för det...  Men varför är det så? Att allt återupprepas?  Dock skall tilläggas att pirr i magen för man får ett fint sms, nervositeten på första träffen eller när man lyckas riktigt bra i jobb/skola, de kan få återupprepas om och om igen ;)

Svininfluensan

Jag kan inte riktigt ta till mig av detta fenomen, detta kaos som finns i människors huvud för att det finns en sjukdom som är farlig, där man kan dö om man får viruset, sjukdommen.

En konference skulle hållas i stockholm den 21-22 oktober, jag skulle medverka och med mig fanns hundra administrativa assistenter från hela Sverige.  Mail kommer ut där det meddelas att på grund av svininfluensan så ställs detta in, för det går inte att 100 administrativa assistenter kan "råka" få denna influensa, sen återgå till sina kontor och hela Sveriges Försäkringskassa ligger en vecka senare i svininfluensan och tänk 150 personer per kontor går hem till sina familjer och smittar den, glöm inte alla bussar som olyckligt nog får denna stackars handläggare som medpassagerare... Ni förstår, denna träff skulle skada den svenska socialförsäkringen, människor skulle inte få sina pengar, sjukskrivna, föräldralediga ja till och med de med särskillt högriskskydd som har huvudvärk skulle lida...

Ja jag säger då det, mitt i allt detta så tänker jag, vad lär vi våra barn? Var ej på offentliga platser, åk inte någon som helst kollektivtraffik, skit i miljön, va oskuld tills du dör och ta inte på någon eller något... (drar detta till sin spets)

Man säger samtidigt att ungdommar ligger i första kategorin som skall ta vaccinet, men samtidigt så säger jag som min mamma, lite skit rensar magen, vi behöver mötet med bakterier och med människor, annars blir vi asociala, friska, (kanske sjukare i annat) ensamma och outvecklade socialt, och tro mig jag vill inte stanna den utvecklingen nu...

Det som är det tråkigaste är trots allt att jag inte får träffa mina brorsbarn och svägerska, vill åka till dem, tänk om jag hade pengar för det... Jisses!


After work

Helgen som var var riktigt rolig, vi började med en after work på Liseberg med mina kollegor på Sjöfartskontoret. Efter en vinst inom friskvård så fick enheten pengar att göra något roligt för, det blev Liseberg, 5-kamp och lite öl ;)

Jag måste skryta liiite... Laget som jag ingick i vann, delvis så tog jag hem sista grenen som gav segern och en underbart fin nyckelring ;) Sen skall sägas att jag kom tvåa på att skjuta ner ankor, se där kanske finns en jägare i mig trotts allt, timmarna med mormor och luftgeväret har satt sina spår.

Vad mysigt det var, lillvallen, gula kulfångaren bakom stugan mot kalhygget. Varje gång jag skulle testa första gången för året berättade hon om hur mina bröder sköt på varandra och förklarade att det gör ont Jennie, träffa ingen människa, enbart tavlan. Skötsam som jag var så löd jag henne alltid...

Nästa gång jag besöker min pappa ska jag nog se var han har luftgeväret, om han har det kvar och skjuta lite burkar... Tänk, skytte kanske ska vara mina nya hobby. Vilka tankar man får genom att skjuta ner plast ankor på Liseberg?!

Hur som helst så var det riktigt roligt, underbara människor jag jobbar med på Sjöfartskontoret...


Vinsten  (jag fick min av hårt arbete, Jessie genom tindrande ögon! *grr*)


Vinnaren av ankskjutningen


RSS 2.0